Опитайте се да ядете, когато сте около 3-4, и спрете да ядете, когато сте на 5-6.

Опитайте се да ядете, когато сте около 3-4, и спрете да ядете, когато сте на 5-6.

След всички разговори за диета и отслабване, нещата „трябва да имаш едно лечение на седмица! изобщо. Това е най -вече за загуба на тегло.

Нямам нищо против отслабването, освен когато:

Той се продава като нещо друго, известен още като „здраве на червата“.

Това е направено като ограничителен, регулиран план, който вероятно е неустойчив.

Включва препоръки за това, което моят експерт и считам за нарушено поведение.

Съобщенията също изглежда се въртят около трудната любов – както казва Есен Калорични бюджети и една малка жълта чаша „лакомства“ седмично.

Като диетолог, нищо от това не седи точно с мен.

Протокол за здраве на червата Седмица 4

Седмица 4 е всичко да бъде подготвен за това, което идва след 4 -седмичния протокол за здравето на червата.

есента споменава някои от другите програми на Beachbody, а именно 80 -дневна мания, 21 -дневна поправка и 9 -седмична контролна изрод.

Те са посочени проблематични за някой от вас, които ми харесват, че са за мен? Това ли е моето въображение или всички тези имена на програми конотират „фиксиране и контролиране“ на нашите тела и храна?

Червен флаг.

Имам чувството, че има много кръстосана промоция, която да ни държи в сферата на Beachbody. След 4 -та седмица тя ни дава възможността да продължим на протокола за здраве на червата, тъй като „това не е диета, това е начин на живот!“ И ако не го направите, тя съветва да се върне към плана за фиксиране на порцията, „защото имайки a a Планирането да следва е важен за цялостното здраве и благосъстояние и вашите цели. “

действително да останете на протокола за здраве на червата за неопределено време би бил ограничителен и безсмислен.

За фазата на повторно въвеждане, есента ни казва да добавяме нова храна обратно на всеки три дни. Не е ясно обаче: премахваме ли храната за едно хранене за тези три дни? Или всеки ден?

Тя предупреждава, че ако изпитваме някакви чувства на дискомфорт като газ, подуване на корема, нередовни движения на червата, сърбеж на кожата, промени в настроението или някое от „другите неща, за които сме говорили“, вероятно е храна, ние имаме чувствителност до и трябва да се премахне за момента.

Добре, но много от тях могат да бъдат причинени от неща, различни от непоносимост към храни. Не просто ще премахна храна, ако получа газ от нея, или ако настроението ми се промени.

Тези неща ми се случват всеки ден от живота ми.

Протоколът за здраве на червата на Beachbody всъщност помага ли да разберете вашите непоносимост към храна?

Имам чувството, че хората, свързани с тази програма, разпространяват много неточна информация за това какви непоносимост всъщност са.

Любопитно ми е защо Beachbody не се е справил с FODMAP, които са много често срещана непоносимост за хората.

Ако имате значителни проблеми с червата, трябва да се извърши правилна диета за елиминация под ръководството на имунолог или диетолог, който е специализиран в хранителната алергия. Не е треньор на MLM.

и имам чувството, че програмата се опитва да бъде толкова много неща наведнъж, смесвайки елиминационна диета с загуба на тегло и здраве на червата. Правите толкова много промени, как можете да сте сигурни какво се отразява на начина, по който се чувствате?

Всичко това може да обърка резултатите.

Доброто:

30 различни растения седмично е добра цел. Разнообразието от растения може да помогне на нашата микробиома на червата да процъфтява. Тази цел може да е трудна за някой, който няма достъп до голямо разнообразие от храни, било поради финанси, опит за готвене или местоположение.

Фокусирането върху нивата на съня и стреса е важно. Програмата трябваше да направи повече едно от тези неща, включително да признае, че диетите с нискокалорична диета могат да бъдат важен източник на стрес за хората.

Някои от рецептите, които идват с програмата, изглеждат вкусни. 100% опитвам ферментиралите боровинки.

Лошото:

Това е диета за отслабване. Отслабването няма нищо общо с здравето на червата и фактът, че 4 -седмичният протокол на червата се продава единствено като програма за намиране на непоносимост

Също така е подвеждащо да се предполага по заобиколен начин здравето на червата се подобрява, докато отслабнем. Все още не знаем това … защото науката не е окончателна.

Измерването на храната в малки чаши е диетично поведение. Освен това е досадно АФ и ненужно.

& lt;

В групата във Facebook за наскоро издаденото ми хранене след 40 курса се говори малко за броене и проследяване. Интересно е да видите жени, които зависят от преброяването и проследяването толкова дълго, че не са сигурни дали могат да се откажат от него и да се доверят на себе си да ядат без тях.

Разбира се, отказът от броенето и проследяването е едно нещо, което насърчавам всички жени в курса – и всички като цяло – да спрат да правят.

Тези поведения работят за някои хора, но за мнозина те създават зависимост, заедно с тревожност и мания около храната и храненето.

Ако сте човек, който диети, брои и проследява години наред, мисълта да спре всичко това в полза на по-интуитивните хранителни навици в стил може да бъде ужасяваща.

Внезапно отказът от броене и проследяване може да се почувства като свободно плаващ в космоса, необвързан. Точно затова не трябва да броите или проследявате: това е тетер или каишка, който ви предпазва наистина да усещате това, което тялото ви иска и се нуждае.

И въпреки това, което нашето общество иска да повярваме, намирането на удоволствие в храната не е лошо, не е грешно, не е нездравословно.

Ако броите и проследявате и можете да ги откажете периодично без безпокойство, и ако можете да ги направите, докато все още можете да се отпуснете около храната и се чувствате като те работят за вас по някакъв начин, тогава по всякакъв начин, продължи.

;

Разбирането на относителното съдържание на хранене във вашата храна е важно, разбира се. Но проследяване на всяка калория? Преброяване на всеки въглехидрати?

Не толкова.

Има няколко причини, поради които не съм фен на броя и проследяването, особено за отслабване.

На първо място, ние не знаем колко калории наистина се нуждаем и – изненада! – Тези нужди се променят от ден на ден. Случайно приложение или уравнение е малко вероятно да ви даде точен брой за бюджет на калории и калории? Те също са доста произволна мярка.

(Прочетете по -подробно защо не вярвам в целите на калориите или броя на калории, тук)

Разликите в бактериите на червата (ние вярваме), метаболизмът, обработката на храни, географското местоположение и законите за етикетиране означават, че калориите, които смятате, че са в храна, може да са неправилни или може да не са правилни по отношение на това как сте като вие като вие като вие като вие като вие като вие като вие като вие като вие като вие като вие като вие като вие сте като вие като вие като вие като вие като вие сте като вие като вие сте като вие като вие като вие като вие сте като вие като вие като вие като вие сте като вие като вие сте като вие като вие като вие като вие сте като вие като вие като вие сте като вие като вие като вие сте като вие като вие като вие сте като вие като вие като вие сте като вие като вие като вие сте като вие, като вие сте като вие като вие като вие сте като вие като вие сте като вие като вие сте като вие като вие сте индивид ги абсорбира.

Проследяването на калории започва ли да изглежда като загуба на време?

(калоричните бюджети на Noom са мъртъв раздаване, че приложението е диета. Прочетете защо тук).

Второ, аз наистина вярвам, че храненето трябва да бъде интуитивно и храната не трябва да се пробива в числата. Не ядем номера, ядем храна. Да оставим външна сила да реши какво ядем, спрямо собствените си вътрешни сигнали, е това, което се случва, когато броим и проследим.

Изборът на храна за неговите калории/въглехидрати/макроси може да повлияе на кои храни решаваме да ядем за дадено хранене, което може да доведе до недоволство, да не говорим за вина и срам, ако не ядете „правилното“ нещо. < /p>

С други думи, ако изберете салата, защото това „пасва“ на вашия калориен бюджет, но наистина искате кюфтета, вероятно няма да сте щастливи и доволни след това хранене.

Може да сте пълни, което е физическо чувство. Но удовлетворение? Това е емоционално чувство и новини! Важно е също.

За толкова много хора това уравнение на удовлетвореност е заело задно място за „ядене на правилно“ и „пълнене“ с храни, които биха предпочели да не ядат, всичко това в името на отслабването. Това е нарушен начин за гледане на храната. Нека не правим това повече.

Когато сте недоволни от храненето след хранене, можете да започнете да се чувствате лишени, което може да доведе до отскок преяждане и манталитет „всичко или нищо“.

И накрая, броенето може да се превърне в мания, по -специално, ако сте имали хранително разстройство или сте изложени на риск от безредно хранене.

Изследванията предполагат, че тези хора, които използват приложения за проследяване, са по -склонни да проявяват симптоми на хранително разстройство, въпреки че не сме сигурни кой е първият, проследяващият или разстройството. И все пак фактът, че тези две неща са свързани, може да означава, че проследяването по някакъв начин допринася за неприкосновено хранене.

Това проучване от 2021 г. предполага, че здравните специалисти „обмислят основни мотиви“, когато консултират лица, които използват Научете повече тук приложения за проследяване. Като диетолог смятам, че това е загрижено твърдение, което предполага, че използването на проследяващи приложения вероятно е свързано по някакъв начин с неуредично хранене, поне за част от населението.

Дори и да нямате хранително разстройство, броенето и проследяването са толкова уморителни и напълно неустойчиви за дългосрочно. Все още ли ще броиш и проследяваш, когато си на 90? Каква е крайната игра тук?

Защо не говорим за това да ви измъкнем от тези поведения и за по -щастлив, по -удовлетворяващ и устойчив начин на хранене?

Ето първите няколко стъпки за вашия преход далеч от броене и проследяване:

признайте какво е направило броенето и проследяването за вас.

Този първи съвет може да звучи изненадващо, но може би опитът ви с броене и проследяване не беше всичко лошо, през цялото време. Интересно е да помислите какво може да са направили за вас, за да видите как вече не ви служат.

Това има ли смисъл?

Разговарях с д -р Миган Галахър, C.Psych., Психолог, специализиран в хранителни разстройства и психично здраве. Тя ми каза това:

признайте как преброяването и проследяването са ви помогнали. Дадоха ли ви рамка или някаква стабилност? Тогава, помислете как те може да не работят за вас вече. Вие сте на място на утеха с тях или те са просто познати? Можете ли да ви е удобно с промяната и дискомфорта, които могат да дойдат с отказ от тези поведения?

Като всеки, който мисли да се откаже от навик или поведение, понякога страхът от неизвестното и безпокойството около това, което може да се случи, може да бъде основен спънка. Придържането към навика се превръща в стратегия за безопасност и начин за справяне. Трябва да „седнете“ с неудобните чувства да пуснете поведението, за да се движите през тях.

dr. Gallagher се съгласява:

Да не седим с дискомфорта увековечава безпокойството около промяната и ни държи останали. Никога не научаваме какво наистина се случва, ако правим промяна: Вярно ли е, че проследяването работи за вас?

Ставаме все по -разчитащи на тези стратегии за безопасност. Може да ви е неудобно, но знайте, че работите за отношенията с храната и тялото, от които се нуждаете и заслужавате.

Помислете, че броенето и проследяването може да ви е дало невярно чувство за контрол върху храненето ви.

Преброяването и проследяването понякога се превръщат в безопасно място, където смятаме, че имаме контрол върху телата и приема.

Ако не броим това, което сме яли, нещата могат да вървят настрани!

Ако не проследяваме макроси или калории, може да наддадем на тегло!

Както казва д -р Галахър: „Има идеален смисъл да изпитваме много страх от нещо, за което получаваме много страшни съобщения.“

Тя е толкова права. Ние сме били обусловени да вярваме от млада възраст, че наддаването на тегло и мазнините е най -лошото нещо, което някога може да ни се случи. Разберете, че не само това е невярно, това е диетичната индустрия, която продължава този невероятно объркан начин на мислене.

Поради тези видове страхове, може да бъде изключително трудно да се откажете от броенето и проследяването, особено ако сте участвали в това поведение от много дълго време.

Реалността е, че силата, която изпитваме от броенето и проследяването, е илюзия. Ние го купуваме в началото, мислейки, че това е чудесен начин да получим контрол върху храненето и теглото си.

В крайна сметка това се превръща в пагубен навик, пречи на живота ни по начини, по които не знаехме, че са възможни.

Започваме да ядем храни, които „се вписват“ в определените ни бюджети.

Започваме да спортуваме само за „изгаряне“ на храна, която ни накара да преминем през нашите разпределени калории.

Чувстваме се ядосани и срамувани, когато приложението ни ни каже, че сме яли твърде много … дори и да сме гладни и трябваше да ядем повече в този ден.

Чувстваме се тревожни и не можем да се отпуснем на събития, свързани с храната, на които трябва да се наслаждаваме.

Преди всичко, ако имате деца, броене и проследяване пред тях по същество ги учи как да диети. Моля, спрете!

(Упражнение за изгаряне на храна, която сте яли, е загуба на време. Ето защо)

Помислете как броенето и проследяването са се развалили в ъглите на живота ви. Как тези поведения са се отразили на вас и хората около вас?

Що се отнася до контрола, винаги сте имали свободна воля над избора си дори с приложението, просто не сте мислили, че сте го направили. Приложението ви убеди, че ви е необходимо, за да ядете „правилно“.

Но вашето приложение за проследяване не е живо, дишането е с мозък. Никога не е пазарувал за вас, приготвен за вас, физически държал, че сте заложници и ви е принуждавал да ядете нещо. Това е просто приложение. Просто нещо. Не ви познава като човек и не знае кое е най -доброто за вас в даден ден.

Подайте си.

Понякога е по -лесно да разберем, че можем да се отдръпнем от нещо, за което не е задължително да вярваме, че ще ни върви.

Знаейки, че можете да издърпате Ripcord на вашия експеримент без броене, може да ви помогне да облекчите тревожността си около него.

dr. Галахър казва на пациентите да се отърват от приложението за няколко седмици и те винаги могат да се върнат след това. “Направете експеримент.” Тя казва: „Имате контрола – връщате го, за да не изпитвате безпокойство и приложението да изпълни живота си.“

Направете през тези две седмици и вижте как се чувствате.

сега какво?

Изтрийте вашите приложения за проследяване и вземете скалата си за глад и пълнота.

Поемете дълбоко въздух и се отървете от това приложение! Подарете се да се доверите на тялото си, за да ви каже какво иска и нуждите.

Обещавам ви, че сте родени с вроден глад и сигнали за пълнота. Вече знаете кои храни ви карат да се чувствате физически добре и кои не.

Тези неща могат да отнемат време и да практикуват, за да се намерят отново след години на разчитане на външни сигнали като приложения, за да ни кажат кога и какво да ядем. Можете да го направите!

Използвайте скалата на глада и пълнотата, за да ви помогне да откриете пренасочване на сигналите си за глад и пълнота. Това е това, което използвам в курса си:

Опитайте се да ядете, когато сте около 3-4, и спрете да ядете, когато сте 5-6. Ще се случи ли това на всяко хранене? Разбира се, че не. Понякога ще преяждате и понякога ще бъдете по -малко от 3, когато най -накрая започнете да ядете.

Това е животът и това са нормални ситуации, които се случват от време на време на всички (дори хората, които броят и проследяват!).

През двете седмици, които не броите и проследявате, отделете време, бъдете внимателни и се опитайте да забележите начините, по които животът ви е различен, без да броите и проследявате.

Преброяването и проследяването са изпълними за някои хора, но за мнозина те не благоприятстват за добри отношения с храната и телата им.

Храненето след 40 е 5-модулен текстов курс, който разработих за жени в средния живот, които искат да се научат как да подхранват по-добре телата си, да разберат промените, през които преминават, и да имат подкрепяща общност около тях.

Contents

About Admin